Knygos apie psichologiją ir savipagalbos industriją

Knygos apie psichologiją

Knygos apie psichologiją dažnai suprantamos kaip savipagalbos knygos. Tai nėra tapatu, nors savipagalbos knygos temine prasme yra knygos apie psichologiją. Nors savipagalbos žanras paremtas psichologijos mokslo taikymu kasdienybėje, šiais laikais jis tapo didele industrija ir didžiulį pelną nešančia mašina, kuri nuo tikrojo psichologijos mokslo yra nutolusi daug labiau nei galima tikėtis.

Šių laikų skubančiam žmogui, kuris dažnai gilinasi tik į labai paviršinius dalykus, savipagalbos knygos pateikia trumpas įžvalgas, taisykles apie meilę, gyvenimą, darbą, moralę ir visos kaip viena užtikrina, jog pradėjus laikytis jų taisyklių mūsų gyvenimas pasikeis ir pradėsime būti turtingi, sėkmingi ir laimingi.

Norėdami gauti gerą gyvenimą ir nedėdami didelių pastangų esame maitinami gero gyvenimo pažadais ir taisyklėmis, o iš tikrųjų mes tik tolstame ne tik nuo gero gyvenimo, bet apskritai nuo realaus gyvenimo, persikeliame į vaizduotės pasaulį ir besilaikydami taisyklių prisikuriame tik kliūčių. Dar blogiau yra tai, kad savipagalbos knygos pirmiausia mus žlugdo, o po to žada išsigelbėjimą, pirmiausia įtikina, kad esate žemos savivertės nevykėlis, o po to žada savivertę pakelti.

 

Parašykite komentarą